STOP MASSIFICACIÓ L’H COSME TODA

“Perquè el barri és dels veïns, no dels empresaris”.

La plataforma SMLH Cosme Toda neix amb l’objectiu d’informar els veïns sobre el pla urbanístic que hi ha previst per a la zona de l’antiga fàbrica i oferir un espai d’associació a aquells que com nosaltres ho considerin un greu error. No tenim vinculació a cap partit polític, i el nostre propòsit és lluitar contra l’urbanisme immobiliari que assola l’Hospitalet anteposant l’interès del mercat a les necessitats reals dels seus habitants. Avui la lluita està en l’àrea de l’antiga fàbrica, però demà seran els horts de l’Av. Joan Tarradellas i passat poden ser els tallers del carrer Rodès.

La requalificació del sòl del Cosme Toda i de la zona dels horts de l’Av. Josep Tarradellas

Projecte urbanístic de la zona de Cosme Toda:

Localitzat entre els carrers Enric Prat de la Riba, Batllori, Canigó i Av. Josep Tarradellas (de vermell al mapa), en una superfície de 0,04 km 2, l’ajuntament ha donat llicència per construir 885 habitatges en 24 blocs.

En aquest enllaç es pot consultar la modificació del pla general metropolità per a aquest sector:

http://ptop.gencat.cat/rpucportal/AppJava/cercaExpedient.do?reqCode=veureDocument&codintExp=236722&fromPage=load&fbclid=IwAR2AEkaGxTCcY6fJG9O8_zqI99dCmlqUAqARliH7tQ0vedAHu6ZEgK9XXQw

Projecte urbanístic de la zona dels horts de l’AV. Josep Tarradellas i l’antiga fàbrica Font Diestre:

Localitzat entre els carrers Canigó, Ventura Gassol, av. Josep Tarradellas i Av. Vilafranca (de color taronja al mapa), en una superfície de 0,02 km2, el projecte preveu la construcció de 512 habitatges en 8 blocs.


L’enllaç del projecte:

http://dtes.gencat.cat/rpucportal/AppJava/cercaExpedient.do?reqCode=downloadDocument&set-locale=ca&documentId=191890

Per últim, es pot observar una tercera superfície, de color verd a la imatge, delimitada pels carrers Enric Prat de la Riba, Mare de Déu de la Mercè, Rosalía de Castro i Av. Carrilet en la qual actualment hi ha 450 habitatges. És una àrea que suma 0,06 Km2.

Conclusió:

A l’àrea delimitada pels carrers Enric Prat de la Riba, Mare de Déu de la Mercè, Rosalía de Castro i Av. Carrilet, amb una superfície de 0,06 km2 i de color verd al mapa, hi ha actualment un total de 450 habitatges.

En les noves àrees on l’ajuntament ha modificat el pla general metropolità (de vermell i taronja al mapa) que també sumen 0,06 km 2 es construiran un total de 1397 habitatges.

Això suposa que a la mateixa àrea, es construirà tres vegades més dels habitatges que ja hi ha a la zona adjacent.

La defensa del patrimoni cultural

La fàbrica de Cosme Toda, està considerada com un bé cultural d’interès local. Una fàbrica que es va instaurar al barri a finals del s XIX el primer edifici el va construir el mestre d’obres Marià Tomàs i Barba i més tard Ramon Puig i Gairalt, va projectar el gran edifici central reconegut pel seu estil noucentista.

No obstant això, part d’aquest llegat ja ha estat reduït a runes.

Una plaça d’Europa a Sant Josep?

PROYECTO COSMETODA

Perquè aquest ambiciós pla d’urbanisme immobiliari sigui possible, els blocs de pisos arribaran fins a 15 plantes d’alçada.

Per fer-nos una idea: l’edifici Copisa de la plaça Europa, té 10 plantes. Considerant que la plaça Europa té una extensió 6 vegades major que l’àrea dalt citada, i els edificis molt més espaiats entre si. Realment això és el que volem al barri?

Un impacte en el paisatge urbanístic i en la densitat poblacional de la zona que repercutirà dràsticament en la qualitat de vida dels veïns i menyspreés el poc patrimoni cultural que tenim posant el text entre blocs.

Què demanem?

Limitació en l’altura dels edificis. Que els edificis que es construeixin estiguin en consonància amb els edificis confrontants, que de mitjana no sobrepassen els sis pisos d’alçada.

Reducció dràstica en el nombre d’edificis projectats. Creiem que 400 nous habitatges és més que suficient per a aquesta zona.

Una reurbanització que enalteixi el nostre patrimoni cultural. Creiem que el patrimoni ha de protegir-se i envoltar-se d’amplis espais i zones verdes i no ocultar-lo entre gratacels.

Una planificació detallada de nous serveis per als veïns de la zona abans de posar un sol maó. L’urbanisme ha de respondre a les necessitats del ciutadà i no a les directrius que marqui el mercat.


QUI SOM?


SMLH

top Massificació L’H, és un col·lectiu veïnal, sense vinculació a cap partit polític, que té com a objectiu aturar els projectes urbanístics que posen en risc la qualitat de vida dels habitants de l’Hospitalet i oferir alternatives consensuades.